Fapa

Wereld Kanker Dag

De ‘Werelddag tegen Kanker’ of ‘Wereld Kanker Dag’ (World Cancer Day) wordt jaarlijks gehouden op 4 februari en is ingesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties.

Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen.

FAPA is in gedachten bij de vele FAP en Lynch-patiënten die al geconfronteerd werden met kanker en ijvert voor een kwaliteitsvolle, patiënt-georiënteerde zorg.

Wij delen graag het initiatief van Freya Rowaert (43). Zij leeft namelijk al 20 jaar met kanker en wilde graag een platform opstarten met heldere info en ter morele steun voor lotgenoten.
Op www.klarekijkopkanker.be vinden kankerpatiënten en hun omgeving:

  • Een woordenlijst waarin kankerjargon helder en beknopt wordt uitgelegd.
  • Inspirerende video’s met tips en ervaringen van ‘ambassadeurs’: patiënten, wetenschappers, mensen uit het werkveld en artsen.

Op 4 februari 2022, Wereldkankerdag, bijt Freya zelf de spits af met haar eigen verhaal en 5 themavideo’s met tips voor kankerpatiënten en hun omgeving. Het platform zal van daaruit stelselmatig blijven groeien.


Copy link
Powered by Social Snap