Fapa

Professionals

Dit gedeelte is bestemd voor gezondheidsprofessionals, die te maken krijgen met diagnose, behandeling en follow-up van patiënten met FAP of Lynch Syndroom. Het ondersteunen van de professionals is één van de grondvesten van onze organisatie. De registers van patiënten laten toe artsen te helpen bij het informeren van hun patiënten en families over de risico’s, de screeningsmogelijkheden en de behandelingen die er zijn. De informatie van het register zal clinici, wetenschappers en epidemiologen toelaten families beter op te volgen, te begeleiden en te behandelen.


Registratie FAP & Lynch

Registratie door de behandelende arts

De behandelende arts is een sleutelpersoon in het registratieproces. De arts-patiënt relatie is immers gebaseerd op vertrouwen en uitwisseling.

Registratie door een dienst genetica

Het bekomen van het consent kan op verschillende manieren gebeuren.

De begeleiding van patiënten met een zeldzame ziekte

Een patiënt met een zeldzame aandoening kan in de eerste plaats terecht bij zijn huisarts of een specialist in een algemeen ziekenhuis.

Waartoe dient het register?

De gegevens van het FAP- en Lynch register worden regelmatig aangevuld door onze medewerkers. Dit werk vraagt veel tijd en energie. Daarom zijn we verheugd als deze worden gebruikt voor…

Actief rond voeding en vertering? Dit is voor u

U bestelde al FAPAs voedingslogboek?. We hopen alvast dat u aangenaam verrast bent of het zal worden! Wij, Carlien Maes en Lotte Claes, zijn laatste jaar studenten voeding- en dieetkunde…


Documenten voor screening en opvolging

 

Achtergrond

Copy link
Powered by Social Snap