Fapa

Lynch syndroom

In deze rubriek vind je informatie over erfelijke niet-polyposis dikkedarmkanker of Lynch Syndroom (vroeger ook wel HNPCC genoemd = Hereditary Non-Polyposis Colorectal Cancer). Misschien heb je zelf Lynch syndroom of komt het in je familie voor. Je vindt in deze rubriek meer informatie over wat deze ziekte precies is, hoe ze ontstaat en wat je kunt doen als je vermoedt dat deze ziekte in je familie voorkomt. Er zal ook uitgebreid worden ingegaan op de voorzorgsmaatregelen die je kan nemen wanneer de ziekte in je familie voorkomt of wanneer werd vastgesteld dat je zelf een erfelijke aanleg voor deze ziekte hebt. De informatie die je hier vindt, is bedoeld als aanvulling op de informatie die je krijgt van artsen, verpleegkundigen en andere leden van het verzorgingsteam. Deze rubriek vervangt de gesprekken met professionele hulpverleners niet.Download onze brochures

Meer over FAP & Lynch

Links

Meer algemene informatie over erfelijke tumoren, FAP en Lynch Syndroom is te vinden op deze sites.

Dikke darmkanker

In België wordt jaarlijks bij meer dan 8000 mensen dikkedarmkanker vastgesteld. Deze kanker komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Poliepen

Poliepen zijn abnormale paddenstoelachtige uitgroeiingen in de darm. Bij sommige mensen kunnen  poliepen overgeërfd zijn.

Maagdarmtractus

De maagdarmtractus of het gastrointestinaal kanaal is een holle buis die begint aan de mond en eindigt aan de aars.

Waarom slechts 5% van alle Lynchpatiënten een diagnose krijgen

Screenen voor Lynch Syndroom? Slechts 5% van de personen met een mutatie verbonden aan Lynch Syndroom krijgen een diagnose.

Copy link
Powered by Social Snap