Fapa

Fitness4life

Groot fitness evenement op het strand afgelopen zomer!

Naar goede traditie is er weer een fitness actie aan de kust, georganiseerd door Andreas Descamps, lid van de Patient Contact Group, de groep van actieve patiënten bij FAPA.

Het evenement vond plaats op 16 juli 2017 in Knokke. De doelstelling: zo veel als mogelijk mensen in beweging krijgen.  Er was de keuze tussen Zumba, stretching en pilates. In Knokke was het grote strand van Monroe Beach de plaats van afspraak.

Er werd geen vaste bijdrage gevraagd maar iedereen kon naar eigen inzicht en vermogen een som storten ten gunste van FAPA, een organisatie die een belangrijke rol speelt in het leven van mensen met een genetische mutatie waardoor er een grote kans is dat ze darmkanker ontwikkelen.

Andreas is zelf FAP-patiënt, een aandoening waarbij honderden tot duizenden poliepen kunnen ontstaan, die kunnen ontaarden en zo kan na verloop van tijd darmkanker ontstaan. Om dit te vermijden ondergaan FAP-patiënten op jonge leeftijd een preventieve operatie aan de dikke darm. Na deze operatie moeten patiënten een gezonde levensstijl aanhouden: veel bewegen, aangepaste voeding en zo weinig tabak of alcohol als mogelijk.

Deze fitness-actie was perfect voor patiënten, maar stond ook open voor familie, vrienden en het brede publiek. Ze werd gevoerd in samenwerking met en met ondersteuning van Basic-fit.

 


Copy link
Powered by Social Snap