We hebben het vandaag over een interessante wintergroente: veldsla. De sla zit boordevol vitamine C, goed voor het immuunsysteem, en het bevat ook ijzer en vitamine B11 (foliumzuur). Het is een lokaal gekweekte groente, die in de winter uit de moestuintunnel, serre of tuinkast komt.
En hier hoort natuurlijk een receptje bij:
Soep van veldsla met spekcrumble |
||
Ingrediënten voor 4 personen | Voorbereiding | Bereiding |
150g veldsla | Schil de aardappelen en snij in blokjes | Smelt de boter in een kookpot en bak de ui glazig |
2 aardappelen | Snipper de ui fijn | Voeg de aardappelblokjes, 1 l water en de bouillonblokjes toe |
1 ui (optioneel) | Verhit een braadpan en bak de spekjes aan zonder vetstof | Laat 20 minuten koken |
2 eetlepels room (eventueel soya) | Rooster het sneetje brood | Voeg de veldsla toe en laat nog een 5 minuten koken |
2 eetlepels boter | Verkruimel het brood in een hoge maatbeker | Mix de soep glad en kruid |
2 bouillonblokjes | Mix samen met de spekjes | Voeg de room toe |
peper en zout | Afwerking | |
voor de garnituur: | Dien op in kommetjes en bestrooi met de crumble van spek | |
1 sneetje brood | Smakelijk! | |
50g gerookte spekreepjes |