Fapa

Ontdek onze kortfilm “De verwachting”

Dankzij de steun van de ENGIE Foundation voeren wij sinds enkele jaren het AYA project voor jonge patiënten. Dankzij dit project hebben we in de loop der jaren de bewustwording vergroot (schoolbezoeken, individuele begeleiding), informatie verstrekt (brochure met jongerenbijlage, uitbreiding van de website) en activiteiten met jongeren georganiseerd.

We hebben onze jonge patiënten een stem gegeven door hen vlogs te laten maken die op de website werden gepubliceerd. Zij vertelden over hun ervaringen en brachten meer zichtbaarheid aan het dagelijks leven van jonge mensen die lijden aan zeldzame ziekten zoals FAP of Lynch-syndroom.

 

Om deze ervaringen verder zichtbaar te maken, zijn we aan dit kort filmproject begonnen. We wilden laten zien welke impact een erfelijk syndroom op jongeren kan hebben. De film toont de realiteit en het gevolg op de relatie, de gezinsplanning en de communicatie hierover.

Het was ook belangrijk dat patiënten en familieleden bij het hele proces werden betrokken, zodat het de realiteit zo goed mogelijk zou weergeven. Wij danken alle families die aan dit project hebben meegewerkt. Dank ook aan CERA en ENGIE Foundation. Dank aan het FAPA-team en de bestuursraad. Dank aan de filmploeg.

We lanceren deze trailer naar aanleiding van Lynch Syndroom awareness day die elk jaar plaatsvindt op 22 maart.


Copy link
Powered by Social Snap