Fapa

Diagnose uitzaaiingen

De diagnose uitzaaiingen is vaak (opnieuw) een enorme schok. Veel mensen beseffen dat juist uitzaaiingen kanker tot een levensbedreigende ziekte maken. Ook na een succesvolle behandeling kunnen later toch uitzaaiingen gevonden worden.

Informatie krijgen over wat uitzaaiingen precies zijn en wat eraan te doen kan helpen om te gaan met gevoelens van angst en onzekerheid. Ook praten met patiënten die door dezelfde situatie gaan kan ondersteunend werken.

 

Het LEA-project neemt het initiatief om patiënten, mantelzorgers en gezondheidswerkers samen te brengen in een virtuele ‘connect-me’ bijeenkomst.

Op dinsdag 15 juni om 13 uur gaat zo’n bijeenkomst door. Het doel is om mensen met uitgezaaide (maag- of darm-)kanker de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, terwijl ze presentaties van experten bijwonen..

‘Connect-me’ is onderdeel van het LEA-project en wordt georganiseerd i.s.m. de Vereniging Verpleegkundigen Radiotherapie en Oncologie (VVRO). Sprekers zijn prof Eric Van Cutsem, ondervoorzitter van FAPA, Hadi Waelkens (onco-psycholoog) en Stefan Gijsels (patiënt), beiden ook aanwezig op de FAPA- infodag van 27 maart.

Meer informatie over de sprekers en het inschrijvingsformulier vind je op deze pagina.


Copy link
Powered by Social Snap