Fapa

kruidenkaas

Gisteren had ik een discussie met diëtiste Sarah over kruidenkaas. Je weet wel van het type Philadelphia enz. We krijgen afgelopen tijd de reactie van enkele patiënten dat ze problemen krijgen na het eten van zo’n kaas.

We proberen te achterhalen door wat de problemen ontstaan: de kruiding, het gebruik van look of ui?
Wie heeft hier ervaring mee?

Nog geen reacties

3 Reacties

  • Ik eet quasi dagelijks ui look sjalot, etc. Alliums ontsmetten (ook in de tuin) Maar zachte kazen eet ik ook niet meer. De gastro-enterologe vertelde me dat naden extra gevoelig kunnen zijn en lactose vaak de boosdoener is. Nu zorg ik dat ik geen producten met meer dan 0,5% lactose eet. Geen zachte kazen a la “damse mokke” meer, ook niet van geit.

  • Misschien zijn lactose-vrije producten uit de rekken oplossing.
    Persoonlijk mijd ik dingen die te bewerkt zijn. Dus ik heb geen ervaring met lactosevrije koe( of geite)-melkproducten.
    Van nature lactosevrije producten die als dusdanig aangeprezen worden (van soya of noten gemaak bvb) is wat anders natuurlijk.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Copy link
Powered by Social Snap