Fapa

Posts

Coronalert beschikbaar voor iedereen

Coronalert beschikbaar voor iedereen

We hebben er even op moeten wachten, maar de app Coronalert werd ter beschikking gesteld van de hele Belgische bevolking. De app is één van de instrumenten die worden ingezet in de strijd tegen Covid-19. De app is beschikbaar voor…

REDCap

REDCap

You can use this form to indicate whether or not your hospital is familiar with the software in which the registers will be set up in the future. Thank you for your time and effort!

Patiënten gezocht voor het onderzoeksteam

Patiënten gezocht voor het onderzoeksteam

Wij zijn vier onderzoekers die samen met de Koning Boudewijnstichting werken aan een project genaamd The Symphony of Us, dat tot doel heeft het concept « Patient Value » in de oncologie beter te begrijpen door de expertise van de patiënt erbij…

Week van de zeldzame kankers

Week van de zeldzame kankers

FAP en Lynch syndroom horen tot de groep van de zeldzame tumoren of zeldzame kankers. Een ziekte is zeldzaam als er minder dan 1 op 2000 mensen door getroffen worden. 1 op 8300 nieuw geboren babys hebben FAP en 1…

Erfelijkheid

Erfelijkheid

Lynch syndroom  wordt overgeërfd van een ouder die de aandoening heeft. Elk kind, jongen of meisje, van een ouder met Lynch syndroom heeft 50% kans de mutatie te erven.

Zeldzame Ziekten Dag ‘Deel je kleuren’

Zeldzame Ziekten Dag ‘Deel je kleuren’

Eens om de vier jaar telt februari 29 dagen, ook zo in 2024. Dat betekent dat Zeldzame Ziekten Dag echt op een uitzonderlijke dag valt. Een ziekte is zeldzaam wanneer ze voorkomt bij minder dan  1 op de 2.000 inwoners….

Wat is FAP?

Wat is FAP?

Het is een erfelijke aandoening die voornamelijk de dikke darm aantast (colon en rectum). Personen met deze aandoening ontwikkelen op jonge leeftijd, vanaf ze 10 jaar zijn, honderden poliepen over heel de dikke darm. Deze poliepen kunnen evolueren tot darmkanker….

Wat is Lynch precies?

Wat is Lynch precies?

We horen alsmaar meer over het Lynch-syndroom. Vooral dankzij de wetenschappelijke vooruitgang in de genetica van de afgelopen decennia beginnen we de oorzaken en de impact op de gezondheid beter te begrijpen en kunnen we de juiste medische follow-up bieden….

Copy link
Powered by Social Snap