Fapa

Recht om te vergeten

In het voorjaar van 2020 werd “het recht om vergeten te worden” eindelijk ingevoerd voor de schuldsaldoverzekering. Deze iet of wat vreemde uitdrukking betekent dat een verzekeraar tien jaar na het einde van een succesvolle kankerbehandeling (en voor bepaalde vormen van kanker nog minder dan tien jaar) geen rekening meer mag houden met die kanker bij de behandeling van uw verzekeringsaanvraag.

Een verzekeraar mag u dus op basis van dit recht om vergeten te worden de verzekering niet weigeren en hij mag op basis van die kanker ook geen extra bijpremies vragen. U zal wel nog steeds uw kanker moeten vermelden in de medische vragenlijst bij het aanvragen van de schuldsaldoverzekering.

Onder ‘het einde van de succesvolle behandeling’ wordt verstaan: de einddatum van de actieve kankerbehandeling, zonder herval, met chirurgie, radiotherapie, chemotherapie verricht in een erkende voorziening, zonder noodzakelijke bijkomende behandeling, met uitzondering van een mogelijke voortgezette behandeling van het type hormoontherapie.

Reactie van FAPA op deze nieuwe maatregel

Wij zijn blij dat het etiket ‘kankerpatiënt’ niet eeuwig op onze patiënten kleeft. Eenieder heeft het recht om na therapie  een leven op te bouwen zonder beperkingen en zonder extra premies. We weten immers dat onze patiënten over het algemeen een gezonde levensstijl aanhouden en regelmatig naar het ziekenhuis gaan voor opvolgonderzoeken.

Lees verder op allesoverkanker.be.


Copy link
Powered by Social Snap