Fapa

Eens iets uitproberen? Vislasagne!

We vonden dit erg gebalanceerd receptje. Het is geschikt voor patiënten die geen darmchirurgie hadden of voor wie dit al zes weken achter de rug is.

Ingrediënten voor 4 personen

200g voorgekookte lasagnebladen
1 ui (neem een kleine ui, als je hier last van krijgt)
10 groene olijven
400g koolvis of kabeljauw
2 el olijfolie of bakolie
2 blikken gepelde tomaten in blokjes
2 tl tijm
1el ansjovisfilets (als je dit verdraagt)
80g gemalen kaas (eventueel lactosevrij)

Bereiding:

  • Warm de oven voor op 200° C.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Snijd de vis in blokjes (en de ansjovisjes in stukjes).
  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de vis toe, bestrooi ze met peper en bak de vis kort mee.
  • Doe er de olijven en de tomatenblokjes bij (en de stukjes ansjovis).
  • Laat de saus 5 minuten pruttelen.
  • Maak hem op smaak met peper en tijm.
  • Verdeel in een ovenvaste schaal de saus en de lasagne in laagjes en eindig met saus.
  • Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas.
  • Laat het gerecht in de hete oven in ± 20 minuten bruin kleuren.
  • Serveer er een extra portie groenten (bv. gegrilde courgette of gekookte broccoli) bij.

Copy link
Powered by Social Snap