We vonden dit erg gebalanceerd receptje. Het is geschikt voor patiënten die geen darmchirurgie hadden of voor wie dit al zes weken achter de rug is.
Ingrediënten voor 4 personen
200g | voorgekookte lasagnebladen |
1 | ui (neem een kleine ui, als je hier last van krijgt) |
10 | groene olijven |
400g | koolvis of kabeljauw |
2 el | olijfolie of bakolie |
2 blikken | gepelde tomaten in blokjes |
2 tl | tijm |
1el | ansjovisfilets (als je dit verdraagt) |
80g | gemalen kaas (eventueel lactosevrij) |
Bereiding:
- Warm de oven voor op 200° C.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Snijd de vis in blokjes (en de ansjovisjes in stukjes).
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de vis toe, bestrooi ze met peper en bak de vis kort mee.
- Doe er de olijven en de tomatenblokjes bij (en de stukjes ansjovis).
- Laat de saus 5 minuten pruttelen.
- Maak hem op smaak met peper en tijm.
- Verdeel in een ovenvaste schaal de saus en de lasagne in laagjes en eindig met saus.
- Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas.
- Laat het gerecht in de hete oven in ± 20 minuten bruin kleuren.
- Serveer er een extra portie groenten (bv. gegrilde courgette of gekookte broccoli) bij.